NIEUWS & BLOG

22 mrt 2017

Hoe houd je je website veilig?

Sommige mensen kennen het wel. Je website is gecrashed of gehacked en je staat offline. Niemand kan je website op dat moment bezoeken. Je schiet in de stress en je hebt geen idee hoe dit nu opgelost kan worden. Dat is erg vervelend! Maar hoe kun je nu zoiets voorkomen?


Sterk Wachtwoord

Hoe langer het wachtwoord, des te veiliger. Het liefst met zoveel mogelijk speciale tekens, cijfers en nummers. Het is wel lastig om te onthouden, maar wel veiliger.


Houd je website up-to-date

Veel maken de fout om hun website niet op tijd te updaten, wat ervoor zorgt dat de website makkelijk te hacken wordt. Door het up-to-date te houden van de websites, plugins, etc. wordt het al veel lastiger voor hackers om erin te komen. Updates zorgen voor nieuwe functies en een steeds betere beveiliging. Wel is het beter om van tevoren een back-up te draaien, omdat het voor kan komen dat een update ervoor zorgt dat sommige functies niet meer werken op de website.


WordPress login

Wanneer je in wilt loggen op je WordPress website, dan type je altijd  “/wp-admin” achter je website URL. De meeste hebben als gebruikersnaam ADMIN en hackers weten dit. Wat het voor hen gemakkelijker maakt om te hacken. Bedenk dus een nieuwe gebruikersnaam en een sterk, lang wachtwoord, of zorg voor een plugin waarbij je niet meer hoeft in te loggen via “/wp-admin”.


Back-ups

Zorg er altijd voor dat je regelmatig back-ups draait. Mocht er iets fout gaan, kun je het meestal al redelijk snel oplossen door de meest recente back-up terug te zetten. Heb je geen back-up of een hele oude, dan gaat daar veel werk in zitten. Vaak draait de hosting automatische back-ups, maar houd dit wel in de gaten.


Permissies FTP Manager

Ben je bekend met FTP Manager zoals bijvoorbeeld FileZilla? Controleer dan je file permissies. Voor folders geldt de code 755 of 750 en voor documenten (files) is de code 644 of 640. Heb je zelf niks nog niks gedaan aan je files, dan is alles hoogst waarschijnlijk wel in orde. Maar je kunt het altijd voor de zekerheid even controleren.

admin