NIEUWS & BLOG

26 feb 2016

Wat maakt responsive webdesign zo belangrijk?

Het gebruik van smartphones en tablets is de laatste jaren behoorlijk gestegen. Uit onderzoek van Adobe Digital Index (2015) blijkt dat 35% van al het siteverkeer in Nederland komt uit mobiele telefoons en tablets. Er wordt verwacht dat in 2017 wereldwijd meer dan 63,4% van alle mobiele gebruikers zijn weg weet te vinden naar online content via smartphones. Een niet-responsive website of webshop kan bezoekers weerhouden om gebruik te maken van uw website. Niets is namelijk frustrerender dan veel moeten inzoomen om te navigeren door een website. Hieronder een overzicht van de verwachtigen.

 

 

Google

Sinds april 2015 is Google ook meer ondersteuning gaan bieden op sites die zich beter gedragen naar mobiele apparaten. Ze hebben de stap gezet door websites die responsive zijn voor meerdere apparaten (pc, mobiel, tablet), hoger te indexeren in haar zoekresultaten. Met deze beslissing zorgt Google ervoor dat responsive webdesign een belangrijke factor wordt in de SEO strategie van websites.

google-mobile-friendly-websites

admin